Cash-out – ce este și cum se folosește?

În esența, funcția de cash-out permite jucătorului să închidă un pariu înainte ca acesta să fie decis. Termeni închiderii pariuluii, cât și profitul depind însă de mai mulți factori: numărul de evenimente rămase pe bilet, tipul de pariuri existente pe bilet sau starea pronosticului/pronosticurilor.

Posibilitatea de a da cash-out a apărut de doar câțiva ani și tot mai multe case de pariuri online au preluat-o în ultima vreme. Aproape că nu există operator licențiat care să nu te lase să îți închizi pariul.

Cum poți utiliza cashout?

Dacă ne referim practic, cash-out-ul îl poți activa apăsând pe butonul din dreptul pariului tău care cuprinde și suma la care poți da cash-out. Problema este că nu poți să dai cash-out în orice moment. Sunt practic intervale în care îți este permis acest lucru. Și poate că ne repetăm, dar multe caracteristici depind de fiecare casă de pariuri în parte.

Cash-out înainte de startul evenimentului

Sunt case de pariuri (majoritatea am putea spune) care îți permit să te răzgândești atunci când ai plasat un pariu și nu dorești să îl lași să curgă. Este cash-out-ul disponibil înainte ca evenimentul să înceapă, o opțiune excelentă pentru cei care gândesc foarte mult pronosticul și tind să se răzgândească des. Recomandarea noastră ar fi să încerci această funcție la casele de pariuri care oferă cash-out total înainte de începerea partidei. Asta înseamnă că îți dau refund la toată suma pe care ai pariat-o.

Cash-out înainte de ultimul eveniment

Cele mai bune case de pariuri online îți permit să ai cash-out înainte de ultimul meci de pe bilet. Suma ce poate fi obținută nu este chiar egală cu câștigul împărțit la cota meciului rămas, dar deseori se apropie. Nu toate biletele sunt însă eligibile pentru cash-out. Cele cu un ultim eveniment special (șuturi pe poartă, șuturi spre poartă, auturi de margine, cam orice piața specială pe jucători etc.) s-ar putea să nu fie disponibile.

Cash-out după startul ultimului eveniment

Aici este situația cea mai complexă. Fiindcă cash-out-ul poate că era disponibil înainte de meciul respectiv, dar asta nu înseamnă că rămâne cazul și după începerea evenimentului. Dacă ai un pronostic simplu (goluri sau 1×2), cash-out-ul tinde să fie disponibil în permanență, cu excepția cazurilor în care acțiunea din teren necesită schimbarea valorii cash-out-ului.

Pentru piețe mai complexe (cornere, cartonașe), cash-out-ul s-ar putea să fie disponibil doar periodic. În plus, indiferent de piața ultimului pariu, sunt case de pariuri care nu vor mai lăsa cash-out-ul disponibil în ultimele minute de joc. Așa că fii atent la momentul în care vrei să închizi pariul.

Cash-out automat

Cei care pariază pe meciurile desfășurate noapte s-au rugat probabil pentru o astfel de opțiunea. Și da, cash-out-ul automat este o posibilitate la operatorii de top. Atunci când știi că nu poți să intri în cont pentru ultimul meci, să vezi acțiunea, poți să programezi un cash-out automat. Setezi câștigul minim la care biletul/pariul tău se va închide automat în momentul în care s-a atins acea limită stabilită de tine.

Excepție cash-out

Poate o casă de pariuri online să aibă disponibilă funcția de cash-out, dar tu să nu dispui de ea? Da, atunci când contul tău este limitat. Dacă o casă de pariuri te-a “luat la ochi” și ți-a limitat mizele pe care poți paria, atunci e foarte probabil să te excludă și de la anumite beneficii (bonusuri, promoții și chiar funcția de cash-out).

Beneficii și dezavantaje

În teorie, cash-out-ul este o unealtă ideală pentru fiecare parior. Sunt însă întrebări pe care atunci când ți le pui, îți vei da seama că această funcție nu are doar beneficii, ci și unele dezavantaje. Dacă ești pus în situația de a decide dacă să dai cash-out sau nu, trebuie să-ți răspunzi sincer la următoarea întrebare: de ce am mai luat acest meci pe bilet? Dacă nu-l puneai, erai deja câștigător. Ba chiar suma obținută era, probabil, mai mare decât cea posibilă prin cash-out. Trebuie să judeci imparțial evenimentul respectiv, să vezi cum ar fi de sine stătător, fără să ții cont de condiția că este ultima partidă de pe bilet.

Desigur, există și excepții. Atunci când câștigul potențial este chiar foarte mare sau când s-au adus la lumină informații noi care pot afecta rezultatul pronosticat de tine. Aici nu vorbim de cash-out-ul care trebuie dat când totul merge excelent și închiderea pariului poate elimina orice emoții pe final.

Avantaje

  • Poți obține profitul pe care îl consideri tu suficient;
  • În funcție de ce se întâmplă pe teren, ai posibilitatea să decizi dacă mergi mai departe cu pariul tău;
  • Poți reduce pierderile;

Cash-out-ul îți poate oferi numeroase avantaje tocmai pentru că este vorba și despre momente și interpretare. Dacă ai un pariu pe cartonașe, iar scorul este clar în favoarea unei echipe și se pasează de-a latul terenului, e bine să ai disponibilă funcția de cash-out.

Dezavantaje

  • Valoarea câștigului este mai mică la cash-out decât dacă nu ai fi avut meciul deloc pe bilet;
  • Poți lua o decizie greșită, să închizi pariul mai repede decât ar trebui, totul de frică;

Cum spuneam, cash-out-ul este în mare parte și despre alegerea momentului oportun să închizi pariul. Și uneori s-ar putea să nu îți iasă și să regreți pe urmă. E însă o strategie pe care o poți folosi atunci când te aștepți să ajungi la cash-out pe ultimul meci. Împarți din start biletul în două, o parte lăsându-o până la final, iar pe cealaltă concentrându-te să prinzi cash-out-ul potrivit.